Vinderup Svømmehal

gennemgår lige nu en større renovering. Nye krav til vandbehandlingen i landets svømmehaller gør det nødvendigt med seriøse ombygninger og renoveringer i millionklassen.

I Vinderup slipper vi heller ikke for disse forbedringer samt udgifterne til samme.


Nedenfor vil vi løbende vise billeder fra denne proces.

 
Arkitektens billede af den renoverede svømmehal set fra den nye rampe.
Arkitektens billede af varmvands-bassin, som får vandspyr og massagedyser.

Efterfølgende billeder er fra virkeligheden.

Det første vi skulle i gang med var tømning af bassinerne. Her ser det ud til at Vinderup Svømmehal er blevet et soppebassin. Renoveringen er startet og det meste af vandet er pumpet ud. Håndværkerne er i fuld gang med at brække gulve op og fjerne forældede installationer.

Det skal være skidt før det bliver godt.
VI ER SIKRE PÅ AT DET BLIVER GODT.

Væg mod cafeteria skal have ny beklædning. Tømrerne er lige begyndt.
Alle gulvklinker skal fjernes hele vejen rundt om bassinerne. En større opgave - og vist nok også mere omfattende end man regnede med. Det blev til mange trillebørfulde.
Når der skal nyt ind, skal der også gammelt ud. Det meste af de eksisterende rør til vandbehandlingen kan ikke bruges i det nye system.
De gamle sandfiltre, som blev brugt til at rense vandet i svømmebassinerne måtte også fjernes. Det nye rensningssystem fungerer på en helt anden måde.
De nye vandbehandligs systemer bygger på, at der skal færre kemikalier i og en større gennemstrømning af vandet. Det sidste gøres ved, at der laves mange flere dyser i siderne af bassinet både højt og lavt. Hele bassinet får således mere renset vand ind både i midten og helt nede ved bunden.

For at få plads til alle disse dyser bliver der gravet op til rørføringen. På billedet er man lige kommet i gang. Det brugte vand flyder gennem riste foroven rundt om svømmebassinet.

Handicap-venligheden er også en vigtig faktor i renoveringen. Højdeforskellen på omklædningsgulvet og bassingulvet har været en stor udfording.

Det bliver der nu gjort noget ved. Bag muren ved de små bassiner laves en nedkøringsrampe, så kørestolsbrugere nu får nemmere ved at komme ned til vandet.

Det friske rene vand skal den ene vej. Det brugte, som skal renses, skal den anden vej. De grå rør leverer frisk vand. De orange fjerner det brugte vand. Og der er rigtig mange meter grå og orange rør i de mange gravede render omkring svømmebassinet.
Der stadig mange huller at lukke. Her ses hullet mellem svømmehal og teknikkælderen. Men vi kan også se, at der nu er gang i afretning med beton.
For at få mest mulig frisk vand ind den dybeste del af bassinet, er der lavet dyser langs yderkanten. Disse rør, som tilfører frist vand, bliver her støbt fast langs bunden.
Når de vandmængder, der kommer ind i bassinet stiger, så skal rørene, der fører overskudsvandet tilbage til rensning også øges. Udover de kanaler vi også havde før renoveringen, så er der også afløb i gulvet mellem bassin og siddepladserne langs bassinet. Endu et stykke, der er klar til at blive støbt.
Det ligner ikke helt en svømmehal endnu. Alt det arbejde, der er langt "under overfladen" bliver snart gemt. Var det ikke for disse billeder, så var det kun en skjult hemmelighed for de fleste fremtidige brugere.

 
Efter i længere tid kun at grave mange og dybe render samt lægge en masse rør, er vi nu i gang med at lukke hullerne. Der er nu støbt gulv på begge langsider ved basinet. Murerne er ved at rette vandrette og lodrette flader, hvor mange af jer efter ferien kan nyde at sidde på de nylagte klinker og kikke ud over basinet.
 
Nedkørselsrampen for kørestolsbrugere er støbt. Der mangler kun den sidste afretning af gulvet for at blive helt klar til lægning af klinker.
 
Det er rimeligt store rørdimensioner der skal bruges for at klare kravene til fornyelse af vandet i svømmebasinet. Billedet er taget i teknikrummet i kælderen, hvor rensning af badevandet foregår. Vi håber ikke at mureren får brug for den palle sten, der understøtte rørene. Men det er nok kun en midlertidig løsning.
 
Nye toiletter i omklædningen bliver der også til. De nye toiletter bliver væghængte. Som du måske kan se, så venter vi med at hænge toiletterne op til vi er færdige med at lægge nyt gulv. Men forarbejdet er gjort. Det bliver sk... godt.
 
Vi har tidligere renoveret bænke og knagerækker i omklædningen. I denne omgang lægger vi nyt gulv og maler væggene. Limtræsbjælkerne har også skiftet farve. Det gør lokalerne lyse og indbydende. Vi glæder os til vi er færdige.
 
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
Vinderup Hallerne | Halvej 2B | 7830 Vinderup | Tlf.: 97 44 18 75 | mail@vinderup-hallerne.dk